Briose cu martipan si portocale

de ianculubita in Dulciuri, 10 Mar 2012 | 3917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175g martipan
  • 2oua
  • 75g unt
  • 200ml iaurt
  • 75g zahar
  • coaja rasa de la 1portocala
  • 2linguri lichior Amaretto
  • 200g faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1portocala,migdale pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu martipan si portocale:

Martipanul taiat cubulete,se mixeaza cu untul,si oua;se adauga treptat sare,zahar,coaja de portocala,iaurt,lichior si se amesteca pana ce compozitia devine spumoasa apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt;portocala curatata,indepartata pielita de pe felii,se taie cubulete;in fiecare forma de briosa unsa,se pune 1lingura de aluat,deasupra un cubulet de portocala,se acopera cu alta lingura de aluat,deasupra cate o migdala sau fulgi de migdale si se coc 30min la foc potrivit

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu martipan si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si ness