Briose cu ton si legume

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2013 | 3463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de ton in ulei(puteti folosi si in suc propriu)
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 200 g branza de vaci
  • 3-4 linguri tarate de ovaz
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 150 g masline feliate
  • rosii cherry
  • marar uscat sau verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ton si legume:

Scurgem tonul de ulei/apa. Taiem ceapa verde marunt,ardeiul gras cubulete mici iar morcovul il dam prin razatoarea mica.  Intr-un vas amestecam legumele taiate cu tonul ,branza de vaci,maslinele si taratele de ovaz. Batem bine cele 2 oua si apoi le incorporam si pe ele in compozitia de mai sus. Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam si o lingurita rasa de marar uscat . Amestecam bine pentru o buna omogenizare. Daca vi se pare ca aveti o compozitie prea moale,care curge ,atunci puteti adauga 1-2 linguri de faina. Exista posibilitatea ca branza de vaci sa aiba apa in ea si atunci putem avea surpriza sa rezulte o compozitie  mai moale.Dar nu intrati in panica..........exista doua variante....................ori scurgem (inainte de o adauga in compozitie) branza de apa folosind un tifon ,ori asa cum am mai spus putem folosi putina faina. Compozitia  trebuie sa fie de consistenta unei paste. Captusim o forma de briose cu hartii pentru briose dupa care cu ajutorul unei linguri repartizam compozitia. Putem pune compozitie pana aproape de buza hartiei de briose deoarece briosele nu cresc foarte mult. In mijloc punem cate o rosie cherry.     Incingem cuptorul. Dam la cuptor la 180 grade.
Batem bine galbenusurile cu putina sare.Cand briosele au prins un pic de crusta scoatem tava si ungem fiecare briosa in parte cu galbenus dupa care dam tava din nou la cuptor pentru circa 15-20 min,  Cand sunt gata scoatem forma din cuptor, lasam briosele in  forma sa se racoreasca puti apoi le putem scoate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Irina 1

01.10.2013, 17:11

da, cred ca as manca si eu...

Lavinia 1

01.10.2013, 17:35

super bune

Rocsi 1

01.10.2013, 20:46

Ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval Sofia si ciuperci