Brioşe cu unt

de diaconta in Dulciuri, 10 Noi 2013 | 14508 vizualizari

 

Grozave de savurat la micul dejun lânga o ceaşcă de ceai,cafea ori lapte.Calde şi aromate îţi schimbă perspectiva asupra zilei ce tocmai a început.Aceste brioşe sunt asemănătoare aluatului franţuzesc,având un conţinut ridicat de unt şi ouă.Este important să pregătiţi aluatul cu o zi înainte pentru că este necesar să stea la frigider 24 de ore sau cel puţin peste noapte.In acest timp aluatul va creşte foarte frumos.Coapte în formele de muffins,au şi un aspect foarte plăcut de porţii individuale.Savurându-le de dimineaţă lânga cafeaua fierbinte ,îmi închipuiam că sunt pe terasa unei cafenele de pe malul Senei ,aerul rece vestea deja ultimele zile ale toamnei,iar vântul împrăştia leneş frunzele arămii.O dimineaţă ce te îmbie la leneveală.

 

INGREDIENTE

  • 380 g faina
  • 50 g zahar
  • 180 g unt 82% grasime
  • 7 g drojdie uscata
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare
  • vanilie
  • stafide aurii,caise deshidratate,afine
  • rom pentru înmuiat stafidele
  • Pentru uns:
  • Galbenus de ou+lapte
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu unt:

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol.

Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.

Am pus cele 4 oua si am mixat cu paletele pentru framântat câteva minute.

Untul la temperatura camerei,l-am taiat cubulete.

La viteza mica ,am adaugat câte un cub de unt pâna l-am încorporat pe tot.

Dupa aceasta etapa,aluatul  având grasime, a început sa se desprinda de peretii vasului.

Mi s-a parut totusi prea moale,asa ca am mai adaugat o lingura de faina si am framântat cu mâna.

Am presarat faina,am acoperit cu o folie de plastic,lasând loc sa creasca si am pus la frigider pâna a doua zi.

Am presarat faina si am întins o foaie  pe blatul de lucru.

Am taiat bucati,am pus fructele,apoi le-am dat forma unei bile.

Le-am pus în formele de muffins.

Mie mi-au iesit 18 briose,unele chiar foarte mari.

Apoi le-am mai lasat  sa creasca în loc caldut.

Am încalzit cuptorul la 220 de grade.

Am uns briosele cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi le-am pus la cuptor pentru 10-15 minute pâna s-au rumenit.

Se servesc calde dar sunt la fel de bune si reci.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

puteti sa folositi si drojdie proaspata,cam 15 g

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

diaconta 1

13.11.2013, 11:33

Elena,ti le recomand cu drag,demult n-am fost asa incantata de un aluat

Corinuta 1

13.11.2013, 12:44

Minunate-s! Imi place culoarea si consistenta!

diaconta 1

13.11.2013, 14:47

Corina si pe mine m-au uimit cat de frumos s-au copt intr-un timp atat de scurt si cat de pufoase au fost.Au ramas si proaspete destul de mult timp,daca le-am mai incalzit putin au fost ca scoase proaspat din cuptor

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu sos de vanilie, fructe de padure si inghetata