Briose cu unt si cas

de mirela0911 in Mancare copii, 3 Iun 2018 | 7775 vizualizari

 

Un altfel de briose care se pot servi atat la micul dejun alaturi de un iaurt sau chiar la scoala sau birou. Sunt pufoase si satioase, perfecte chiar si pentru "picnicul bucatarasilor"! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 100 g unt moale
  • 100 g cas de vaca (sau cascaval)
  • sare dupa gust
  • pudra de chimen
  • 1 ou mic pt uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu unt si cas:

Se prepara maiaua. Intr-o craticioara se incalzeste uspr laptele, se adauga zaharul si cele 2 lg de faina. Se amesteca apoi se pune drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa sa se activeze. 

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea si oul apoi se toarna maiaua. Se amesteca usor cu degetele si se toarna cate putin de ulei. Se rastoarna pe masa si se framanta un aluat omogen. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca untul moale impreuna cu casul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se potriveste de sare dupa gust si se lasa deoparte. Se poate inlocui casul cu cascaval si se adauga sare doar daca este nevoie.

Se ia aluatul dospit si i se da o forma cilindrica, ca un snur mai gros. Acesta se taie in 12 bucati aproximativ egale.

Se ia fiecare bucatica si se intinde cu sucitorul in forma dreptunghiulara, cu o grosime de cca 1-1.5 mm. Cu un cutter zimtat se cresteaza in jumatatea de jos, dar nu de tot, in mai multe locuri (a se vedea pozele). Pe prima jumatate se pun 2 lgt din umplutura, se intinde pe toata suprafata apoi se ruleaza strans. In partea de sus vor ajunge crestaturile. Se unesc in cerc, la capete, obtinandu-se astfel forme de floricele. 

Se pregateste o tava de briose cu 12 forme. Se ung bine cu ulei si se asaza in fieare forma cate o floare. Se lasa 10 minute sa mai dospeasca.

Se bate oul bine cu putina sare. Se ung briosele floricele cu ou si se presara deasupra putina pudra de chimen.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Se pot servi atat calde, cat si reci.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui casul cu cascaval.

2

Pudra de chimen poate fi inlocuita cu seminte de susan, mac, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu unt si cas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu legume si menta