Bruschette de casa

de FlaviaD in Vegan / Raw vegan, 6 Aug 2013 | 6715 vizualizari

 

Astazi m-am decis din nou asupra bruschetelor :) V-am mai prezentat o reteta proprie de bruschetta facuta in casa. Ei bine acum vreau sa va prezint alta. Am incercat initial sa ma tin cat mai aproape de reteta clasica de bruschetta, insa pe parcurs mi-am lasat imaginatia sa se joace si...iata ca a iesit ceva nou si bun zic eu.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 rosii
  • 1 ardei gras mare
  • 1 dovlecel mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline extra-virgin
  • condimente (sare, busuioc, oregano, piper verde)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschette de casa:

Am inceput prin a prepara la blender rosiile cu tot cu coaja. Vreau sa va spun ca bruschettele le-am facut in aceeasi zi cu rosiile umplute pe care le-am prezentat cu ceva timp in urma. Daca va amintiti atunci am scos miezul rosiilor si l-am lasat deoparte.  Ca sa nu aruncam miezul, am facut bruschettele :)

N-am vrut sa se piarda nimic si le-am blenduit pana ce s-a facut un piure de rosii. La acest sos delicios am adaugat un ardei gras si un dovlecel marisor. Le-am blenduit si pe ele pana sosul de rosii si-a schimbat usor culoarea. Din rosu aprins cum sunt rosiile a devenit un rosu putin mai fad datorita ardeiului gras si a dovlecelului.

In acest punct am adaugat si usturoi, mai exact o capatana intrega (evident curatat fiecare catel de usturoi in parte) si o legatura de patrunjel tait cu cutitul. Trebuie mentionat ca pe toate le-am lasat la blenduit pana ce s-a facut o pasta si n-a mai ramas nici o bucatica de leguma solida.

Cand totul a fost de consistenta unui piure de legume, am adaugat condimente si o lingura de ulei de masline extra-virgin – prin condimente intelegem un praf de sare dupa gust, oregano, busuioc si piper verde pentru aroma. Pentru omogenizare se mai amesteca putin la blender sau le puteti amesteca si cu o lingura daca doriti.

Si pasul final – ca sa asamblez bruschettele am pus la toster cateva felii de paine integrala. Daca nu aveti toster, puteti praji feliile de paine fie intr-o tigaie antiaderenta in care nu veti folosi ulei, fie intr-o tava bagata la cuptor, fie direct la flacara pe aragaz.

Cand feliile de paine au fost gata prajite, tot ce am facut a fost sa intind piureul acela de legume crude cu textura minunata si aromata pe feliile de paine. Deasupra am ornat cu cateva firisoare de ardei gras taiat fasii si cu cateva felii de rosie.

Ce este cu adevarat deosebit la sosul acesta este ca poate fi folosit la o diversitate de mancaruri pe post de sos, cum ar fi chiftele, cartofi prajiti sau natur, piure sau hamburgeri, fripturi, etc. Pe langa asta contine legume crude – daca ati constat am folosit dovlecelul crud – deci este mult mai sanatos pentru noi decat un sos gata procesat la flacara sau direct la tub. Iar daca adunam toate elementele nutritive din paine integrala, legumele crude, usturoiul si uleiul de masline, obtinem numai beneficii.

Reteta rosiilor umplute, cat si cealalta bruschetta le gasiti pe www.gatituleojoaca.net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschette de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

06.08.2013, 21:02

FlaviaD 1

06.08.2013, 21:36

Daca nu va place pe paine, merge tare bine ca sos pentru friptura, in hamburgher sau ce vreti voi. Noua ne-a placut si cu carne la gratar

monik80 1

18.03.2015, 22:47

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varză acră cu nuci