Bubble coffee

de Mitinita in Cafea, 7 Dec 2012 | 4957 vizualizari

 

Bubble Coffee, un concept aparut pentru prima oara in Taiwan si care s-a raspandit rapid in toata Asia, mi se pare ca a ajuns deja si in Statele Unite. Si uite ca acum ajunge si la noi:)

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de tapioca
  • 2 lingurite de cafea (eu am folosit Starbucks)
  • 100 ml lapte
  • zahar dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bubble coffee:

Cele doua linguri de tapioca se pun in apa,cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute,dar depinde si de ce fel de tapioca folositi.

Scoatem tapioca ,o clatim si o lasam sa se scurga.

Acum facem laptele condensat. Fierbem laptele,pana scade cu 60% din volumul initial, amestecand continuu,ca sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugam zahar dupa gust,de obicei este foarte dulce,eu il prefer mai putin dulce,asa ca nu a fost prea mare cantitatea de zahar.

Pregatim cafeaua,la o cana de apa avem nevoie de o lingurita de cafea. Puteti folosi o presa de cafea,filtru sau pur si simplu,turnati apa fierbinte peste cafea.

Adaugam in pahare tapioaca,peste punem cafeaua si la sfarsit laptele condensat si amestecam.

Se serveste cu paiul,iar vara putem adauga si cuburi de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bubble coffee" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

07.12.2012, 20:38

Imi place nespus de mult cum arata

Valclaudia 1

07.12.2012, 20:45

m-ar tenta o portie....

Valclaudia 1

18.07.2014, 18:47

ha! Mi-am luat o punga de tapioca. Acum sap in stanga si dreapta sa vad ce fac cu ea Misto cafeaua! O s-o incerc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cafea cu scortisoara