Budinca aperitiv cu dovlecei si branza

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2013 | 3650 vizualizari

 

De cand a venit vara am probleme cu picioare umflate. De aceea am decis sa fac budinca asta cu branza dulce de vaci si nu cu telemea.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potrivit de mari(aproximativ 500g)
  • 200-250g branza dulce de vaci
  • 2 linguri de orez
  • 2 oua de pus in compozitie si inca unul de pus deasupra
  • 4 linguri de pesmet si inca una
  • 50 g de unt
  • 3 catei de usturoi pisat cu putina sare
  • 1/2 lingurita de coriandru macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • o legatura sanatoasa de marar
  • o lingura de smantana sau una de iaurt
  • unt pentru uns forma
  • pesmet pentru tapetat forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv cu dovlecei si branza:

Dovleceii spalati si curatati de coaja se rad pe razatoarea mare intr-un castron incapator. Se adauga in castron branza, orezul spalat, usturoiul pisat, coriandru, piperul, untul la temperatura camerei, pesmetul, ouale si mararul tocat. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si cand totul e bine amestecat se pune intr-un vas de yena, sau alt vas pentru cuptor, uns generos cu unt si tapetat tot generos cu pesmet. Se niveleaza frumos, se presara deasupra o lingura de pesmet iar peste aceasta se pune un ou batut bine cu o lingura de smantana.

Se baga la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ o  ora.

Se taie dupa ce s-a racit cat de cat. E buna si calda si rece.

Eu am mancat la cina cu rosii si castraveti.

TIPS-URI

1

e foarte buna si cu branza sarata

2

e grozava si pentru regim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu dovlecel si praz