Budinca cu griș si prune

de Alina26 in Dulciuri, 5 Noi 2014 | 5101 vizualizari

 

Cand am gustat această budincă. ....mi-am adus aminte de dulcele copilariei pe care il facea mama....gris cu prune sau cu visine...si cu dulceata....ce bun a fost..... :) ♡♡♡

 

INGREDIENTE

  • 1l lapte
  • 250g gris
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 100g unt sau margarina
  • coaja de la o lamaie
  • 300g prune din compot
  • dulceata de prune (obtional )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu griș si prune:

Punem laptele pe foc cu zahar si coaja de lămâie rasă. Lasam sa fiarbă. Adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel.Lasati sa se răcească putin. Dupa aceea adaugam untul si ouale batute bine, amestecand ușor.

Adaugam si prunele taiate cubulete, puse putin la scurs inainte . Amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava ( 36 cm diametru ) unsa cu ulei și dam la cuptor la 180° timp de 30 de minute pana devine aurie. Lasati sa se raceasca.Eu am ornat cu putina dulceata de prune.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi și prune proaspete.atunci nu nai trebuie puse la scurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu griș si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de visine