Budinca de cartofi cu branza si carnati

de mirela0911 in Mancaruri cu carne, 3 Noi 2019 | 3488 vizualizari

 

Aceasta budinca poate fi servita atat la pranz cat si la cina, chiar si ca garnitura alaturi de friptura preferata. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g cartofi fierti in coaja
  • 150 g cas de vaca
  • 1 gogosar
  • sare, piper dupa gust
  • 2 oua
  • 2 lg pline cu smantana
  • 3 lg faina alba
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 bucata carnati
  • 4 felii de cascaval
  • putin unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu branza si carnati:

Se fierb cartofii in coaja (sau se pot fierbe inainte cu o zi). Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. La fel se da si casul pe razatoare.

Gogosarul se spala, se taie in doua, se curata de seminte apoi se taie in cubulete mici. Frunzele de patrunjel se spala bine apoi se taie marunt.

Se pun ingredientele intr-un bol de plastic. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Separat se bat ouale ca pentru omleta si se adauga smantana. Se omogenizeaza bine totul si se toarna peste ingredientele din bol. Se adauga 3 lg de faina si se amesteca usor pentru omogenizare. Trebuie sa obtinem o compozitie nu foarte groasa dar nici foarte moale. Se poate adauga suplimentar daca este nevoie ori faina ori smantana, dupa caz.

Se pregateste o tava de tarta. Se unge bine cu unt apoi se toarna compozitia in tava. Se niveleaza bine apoi se asaza deasupra, apasand putin sa intre in compozitie, rondelele de carnati.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute sau pana incepe sa prinda o culoare deasupra iar carnatii si-au schimbat culoarea. Se scoate tava din cuptor, se asaza deasupra feliile de cascaval si se da din nou la cuptor pentru inca 10 minute pana se topeste usor cascavalul si prinde putina culoare.

Se poate servi ca atare sau ca si garnitura alaturi de o friptura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la feliile de cascaval de deasupra.

2

Se pot adauga feliute de carnati si in compozitie, in timpul prepararii acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu branza si carnati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
pulpa de porc in foi de varza acra