Budinca de conopida

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2012 | 13817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 100 g unt
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g sunca Praga
  • 3 lg pesmet
  • sare
  • piper (optional)
  • smantana
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte.

Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir subtire peste untul topit, amestecand pana se ingroasa . Luam de pe foc si adaugam galbenusurile de ou pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Adaugam si cascavalul dat pe razatoarea mica. Daca mai este necesar, adaugam sare. Omogenizam bine.

Intr-o forma de tarta (d = 25 cm), unsa cu unt si peste care am presarat 3 linguri cu pesmet, asezam buchetelele de conopida stoarse de apa. Deasupra punem sunca Praga taiata bucatele, iar apoi sosul alb . Dam la cuptor la foc mic, timp de 30-40 minute ( pana cand se rumeneste putin deasupra ).

Taiem o bucatica, asezam o lingura cu smantana deasupra si parmezan ras. Eu am presarat parmezan ras peste toata conopida :)

Suuper gustoasa ! Va doresc pofta buna ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida