Budinca de gris

de nadina73 in Dulciuri, 20 Sep 2010 | 12451 vizualizari

 

O reteta minunata prealauta de la ala-oancea http://bucataras.ro/retete/2287/budinca-de-gris.html

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 1 litru lapte
  • 2 esente vanilie
  • frisca pt decor-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.

Se pun 6 linguri de zahar si se mai bate dupa care se pun galbenusurile ,grisul si 1 esenta vanilie. Se amesteca usor cu o paleta.

Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se pune compozitia ,se da la cuptor pentru 30 minute la 150 grade.

Cand blatul e copt se scoate se pune pe un platoru se pune laptele fierbinte amestecat cu 3 linguri de zahar si 1 esenta de vanilie,pana se absoapre tot laptele .

Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se orneazacu frisca ,asta  a fost dorinta piticilor in retata nu era cu frisca ci simpla

Multumesc ala_oancea, e super buna budinca

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

nadina73 1

22.09.2010, 00:17

hai laly ti-am pus portia la rece

Corinuta 1

26.09.2010, 00:24

cred ca-i foarte buna!

Crista_Luca 1

11.12.2010, 10:32

de când nu am ami mâncat grisssss
mi-e dor de copilărie ..........

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris (fara oua)