Budinca de gris

de susu in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 23272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • 1 cescuta de gris (aproximativ 140 gr)
  • 100 gr zahar
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 1 lgt coaja portocale
  • putina zeama de lamaie
  • 5 oua
  • siropul:
  • 200 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • 1 lgt coaja portocala
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o forma teflonata si dam la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute.

Separat se fierbe laptele cu zaharul, coaja de citrice si vanilia. Se scoate budinca, se lasa un pic sa se racoreasca si se pune laptele fierbinte cate putin pana absoarbe lichidul.

Servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

10.02.2015, 23:59

Trimite si la mine o portie

susu 1

11.02.2015, 07:29

mai am in frigider, si azi fac altceva, asa ca poti veni la mine

Mihaela11_jo 1

12.02.2015, 21:26

F fina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris insiropata