Budinca de gris cu sos de capsuni

de Criss in Dulciuri, 10 Iun 2016 | 11003 vizualizari

 

Va place grisul cu lapte? Eternul desert al copilariei.... Ei bine, mie nu-mi place si nu pot spune ca vreodata m-am dat in vant dupa el. Dar banalul gris cu lapte se poate transforma intr-un desert de-a dreptul spectaculos daca ii adaugati doar niste oua si un sos de capsuni. ;) Sau sos de fructe de padure, caramel, dulceata, etc. Incercati si n-o sa va para rau.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 ml lapte
  • -100 g gris
  • -80 g zahar (puteti adauga si mai mult daca va place mai dulce)
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu sos de capsuni:

Intr-un vas se amesteca grisul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se adauga laptele fierbinte. Se pune vasul pe fo si se fierbe grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce grisul s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri si se omogenizeaza. Puteti amesteca cu mixerul, e mai usor asa. Albusurile se bat spuma si se adauga si acestea la budinca de gris, amestecand cu o lingura. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt. Eu am preferat o forma de silicon, pentru ca budinca nu se lipeste si se poate scoate frumos. Dar puteti folosi o tava de yena sau orice vas termorezistent. Se coace budinca 35 minute in cuptorul preincalzit, pana devine aurie, apoi se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe o farfurie. Se serveste rece, cu sosul preferat. Eu dupa cum stiti, iubesc capsunele, asa ca desertul ideal trebuie sa contina capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem de visine