Budinca de orez cu branza

de Rocsi in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 8741 vizualizari

 

Cand eram mai mica, avea o matusa de a mea o carte de bucate si facea de acolo o reteta de budinca cu orez. Nu mai stiu exact reteta, oricum era in genul ce am facut-o eu, dar era o incantare, o bunatate. Ne pregatea cate o tava mare de aragaz si pana seara o mancam pe toata. De atunci nu am mai mancat niciodata aceasta budinca si fiind ai mei plecati intr-o zi cu treburi, m-am gandit sa le fac ceva dulce cu ce aveam eu prin casa. Ce bunatate a iesit, ce aromata, exact cum le place lor!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 150 gr orez
  • 6 linguri zahar pudra
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri frisca batuta
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu branza:

Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs.
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare.
Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4.
Il luam de pe foc cand este gata, punem untul, amestecam pana este complet incorporat. Lasam sa se raceasca compozitia.
Mixam usor compozitia rece de orez, adaugam branza sfaramata, ouale, zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala. Le amestecam bine pe toate.
Punem stafidele, frisca si le incorporam usor cu o paleta.

Tapetam o tava de chec potrivita, cu hartie de copt, ungem si un vas mic de ceramica cu unt.
Turnam compozitia in ambele vase si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Le lasam pana se rumenesc, facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoatem din cuptor.

Cand s-au racorit putin, le pudram cu zahar apoi servim.
Noi le-am servit caldute, iar mama a pus si putina dulceata de visine deasupra.
Sa aveti pofta si sa incercati reteta, chiar merita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

22.02.2016, 14:50

Ma bucur, Teo

Rocsi 1

22.02.2016, 14:51

Rahela, este un desert bun, bun

Rocsi 1

22.02.2016, 14:51

Multumesc Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu struguri