Budinca de orez cu mere

de La Ancuta in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 5839 vizualizari

 

Am facut si ceva dulce pentru piticul meu si pentru tatal piticului

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • scortisoara
  • 1 kg de mere
  • pesmet
  • 50 g unt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute.

Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare.

Se lasa sa fiarba pana se inmoiaie bine. Se lasa sa se racoreasca putin.

Intre timp curatam merele si le dam pe razatoare.Le stoarcem de suc si le punem pe foc cu 2 linguri de zahar si 50 g unt sa se caleasca putin. La final adaugam scortisoara.

Separam ouale. Amestecam galbenusele cu orezul. Batem albusele spuma si le adaugam la orez amestecand usor.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu pesmet. Punem in tava jumatate din orezul cu lapte apoi merele si restul de orez.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

La Ancuta 1

17.09.2010, 15:34

Va multumesc." Barbatilor" mei le place foarte mult.

nadina73 1

17.09.2010, 15:59

trebuie sa fac si eu chiar ma mir ca nu mi-au zis inca de orez cu lapte

Crista_Luca 1

09.10.2010, 19:38

hmmmm arata delicoossssssssss vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu spuma de ness by Timea