Budinca de orez cu mere

de MIUTA in Dulciuri, 17 Sep 2011 | 6616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 3 cani lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • ulei
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu mere:

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs.

Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa 10 minute de fierbere se adauga zaharul vanilat si praful de sare.Se mai lasa inca 10 minute la fiert si cand e gata se da la racit.

Merele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare.Se pun la calit in putin ulei sau in unt topit.Se pune scortisoara si zahar in functie de gusturi.

Se bat separat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.

Cand orezul este racit se pune in el gabenusurile si se toarna peste albusurile batute spuma amestecand usor.Se adauga coaja de lamaie si praful de budinca.

Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata usor cu faina.

Deasupra se pune cu lingura merele calite si racite atat cat sa acopere toata budinca de orez.

Se da la cuptor la foc potrivit cca 40 minute.

Se serveste stropita cu sirop,dulceata sau diferite toppinguri de fructe sau caramel.

 

 

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie ies doua tavi de budinca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea dalmatiana