Budinca de orez cu sirop de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 5509 vizualizari

 

Pentru pregatirea acesteia am folosit Multicooker-ul

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l lapte proaspat de capra
  • 2 cescute mici cu orez
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • un pliculet cu zahar vanilat
  • un cub de unt pentru uns vasul
  • 4 oua mari
  • 100 gr stafide
  • pentru siropul de zahar ars: 2-3 linguri cu zahar, un pahar cu apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu sirop de zahar ars:

In vasul cooker-ului se pun orezul si laptele impreuna cu cele 4 linguri cu zahar. Pentru fierbere am ales functia PILAF (m-am gandit ca orezul va fierbe mai bine astfel). Dupa terminarea programului, am lasat laptele sa se racoreasca si l-am mutat intr-un bol. 

Am separat albusurile de galbenusuri, iar pe cele dintai le-am amestecat cu zaharul vanilat si le-am mixat la treapta maxima pana ce am obtinut o spuma tare, care nu curge (ca la bezea). Am adaugat apoi galbenusurile, stafidele si laptele cu orez. Am amestecat usor toata compozitia, pana la omogenizarea completa. Am turnat-o apoi in vasul cooker-ului uns cu unt,, am selectat functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru 30 de minute.

Intre timp, am pregatit siropul de zahar ars: am caramelizat zaharul pana ce acesta s-a topit complet, am adaugat apa si am fiert totul pana ce siropul a inceput sa capete consistenta.

Dupa coacere, lasam budinca de orez sa se raceasca complet, o taiem/feliem dupa plac si o servim, rece, cu sirop de zahar ars. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Alegeti un orez cu bobul rotund. Cel cu bobul alungit ramane rasfirat.

2

Incorporati cu grija ingredientele in spuma de albusuri, pentru a nu se lasa. Are consistenta aerata si asa trebuie sa ramana intreaga compozitie.

3

Siropul de zahar ars nu il fierbeti pana se ingroasa, intrucat dupa racire oricum se va intari destul de tare.

4

Daca la servire, siropul este prea tare, il puteti incalzi usor, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

cernovada 1

10.05.2014, 23:13

Pai cine te opreste? Incerc eu pr tine cu visine, na

Dya Daniela Andrei 1

11.05.2014, 10:32

Inca nu au aparut visinele pe piata Doar capsunile si nu ma incanta prea mult!

cernovada 1

11.05.2014, 11:56

Eu am facut dulceata de capsuni ieri, a iest super. Azi o folosesc cu clatitele tale

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de spaghete cu branza si merisoare