Budinca de orez cu smochine

de babi5 in Dulciuri, 13 Feb 2014 | 3519 vizualizari

 

Ieri Cleme m-a provocat cu budinca ei si fiindca mi-a placut tare mult cum arata, azi provocarea s-a transformat in fapte. Asa ca m-am apucat de treaba desi nu ma simt bine deloc, dar daca ma las la pat nu ma mai ridic, asa ca mai bine ma straduiesc sa razbesc intr-un fel placut... adica imi fac curaj singura... Eu fiindca am avut in casa doua pachetele cu smochine m-am gandit sa folosesc un pachetel la prepararea budincii, am indraznit, am zis ca daca nu-mi reuseste oricum va spun si daca este buna si daca nu este buna, dar vreau sa va spun ca surpriza a fost una tare placuta, atat de bun gust au smochinele fierte in lapte de nu va puteti inchipui. Sa vedeti cea iesit. A iesit un picut prea dulce fiindca si smochinele au avut contributia lor. Daca vreti sa o faceti tineti cont de acest aspect

 

INGREDIENTE

  • 15 linguri orez
  • 800 ml lapte
  • 300 gr zahar
  • 150 gr smochine
  • 3 zahar vaniliat
  • 4 oua
  • 1 praf sare
  • cateva piersici decojite din compot (pentru decor )
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu smochine:

Se spala bine orezul apoi se pune la fiert cu praful de sare si cu apa. Cand apa a scazut se adauga laptele fierbinte si smochinele taiate bucatele mici. Se adauga 2 zahar vaniliat si 200 gr zahar. Cand orezul este bine fiert se da la o parte si se lasa sa se raceasca.

Intre timp separam ouale, albusul de galbenus, apoi frecam bine galbenusurile cu 1 zahar vaniliat si 100 gr zahar si cand devine cremos adaugam peste orez si amestecam  bine cu o paleta. Batem bine si albusurile. Cand devin ca o spuma sticloasa adaugam si albusul peste orez si amestecam cu o paleta de jos in sus, usor.

Punem intr-o forma unsa cu unt. Eu am folosit minunata cratita Dry Cooker si doua forme de silicon de briose. Am introdus tavile in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si am lasat pana a trecut testul cu scobitoarea. Am lasat sa se raceasca, am scos din forme si am ornat cu piersici decojite din compot (facut in casa ).

Bun tare! Pofta sa aveti si de mancat si de preparat. Indrazniti fiindca este super buna

TIPS-URI

1

Un desert super bun

2

se pot adauga in budinca si visine fara samburi

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez