Budinca de orez cu sofran

de Mitinita in Dulciuri, 7 Oct 2014 | 3495 vizualizari

 

O budinca foarte delicioasa, cu o aroma noua. Aceasta este varianta pentru cand aveti orez gatit la aburi.

 

INGREDIENTE

  • o portie de orez gatit la abur sau fiert
  • apa
  • 1/4 lingurita sofran Kotanyi
  • 2-3 linguri apa de trandafiri sau dupa gust
  • 4 linguri de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu sofran:

Se fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie.

Amestecam des ca sa nu se lipeasca, iar cand a ajuns la consistenta dorita, adaugam zaharul, sofranul si apa de trandafiri. Continuam sa amestecam si lasam sofranul sa-si raspandesca frumoasa culoare si aroma, dar nu le lasam prea mult pe foc ca sa nu-si piarda din proprietati.

Se pune in farfurii si se serveste cald sau rece.

Optional, putem orna cu scortisoara macinata sau cu boabe de migdale sau de fistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sütlaç (budinca de orez cu lapte)