Budinca de orez cu tocanita

de brunetica in Vita, 15 Noi 2011 | 2730 vizualizari

 

O reteta foarte delicioasa, iar carnea se topeste in gura.Merita incercata reteta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g. orez
  • 400 g. pulpa de vitel cuburi
  • 500 g. pulpa de rosii
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • 1 litru supa
  • 5 linguri branza parmezan
  • 2 pahare vin alb
  • ulei de masline
  • 10 g. unt
  • sare 
  • piper
  •  100 g.o conserva de ciuperci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu tocanita:

Curatam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de  ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline.

Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine, dupa care stingem cu un pahar de vin si adaugam rosiile tocate marunt, sarea si piperam dupa gust, lasand pentru 50 minute la foc mic.

Curatam morcovul si il dam prin razatoarea mica si il punem intr-o oala cu ulei, adaugam telina taiata marunt si restul de ceapa si le calim si ciupercile scurse de ulei.

Adaugam orezul si il lasam pentru 1-2 minute dupa care adaugam supa calda .

Cand orezul este facut pe jumatate adaugam un pahar de vin , sare si piper dupa gust.

Cu 2 minute inainte sa oprim orezul adaugam untul si parmezanul amestecand rapid si continu.

 

TIPS-URI

1

Ungem o forma cu unt o umplem cu orez si il presam un pic cu lingura, lasam cateva minunte il rasturnam intr-o farfurie si garnisim cu tocanita de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu tocanita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MIUTA 1

16.11.2011, 20:48

Delicios

mena29 1

16.11.2011, 22:03

Foarte buna

brunetica 1

17.11.2011, 07:45

Multumesc Miuta , Multumesc Mena , adevarat o reteta buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gepuk (Tocanita condimentata de vita)