Budinca de orez cu zahar ars

de adnia in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 4717 vizualizari

 

Pentru ca ne place orezul si pt. ca n-am mai avut rabdare sa mai fac prajituri (insa aveam nevoie de ceva dulce), am facut aceasta budinca foarte parfumata si gustoasa. Trebuie sa va spun de pe acum ca este o inventie personala, si am construit-o pe parcurs, adaugand ce aveam prin casa...si ce ne place!

 

INGREDIENTE

  •  2 cescute de orez
  • -8 cescute de lapte
  • -4-5 linguri de zahar
  • -coaja de la 1 lamaie
  • -coaja de la 1 portocala
  • -1 esenta vanilie
  • -scortisoara
  • -zahar pudra pt decor
  • -cateva linguri de zahar tos pt. ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu zahar ars:

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca si am adaugat coaja de lamaie si de portocala. Intre timp am caramelizat cateva linguri de zahar si am imbracat peretii unui vas de jena , dupa care am adaugat orezul si l-am bagat la cuptor. Dupa cca 15 min, am scos budinca si am rasturnat-o pe o farfurie....siropul de zahar ars a patruns orezul, dar a si ramas putin pe marginea farfuriei, ca o aura. Dupa racirea completa, am pudrat cu scortisoara si zahar pudra.

Am decorat cu betisoare de scortisoara si  cativa carlionti din zahar ars.Se serveste rece, asa se simt cel mai bine aromele.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pshovnik - budinca de orez