Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 5 Iun 2019 | 3776 vizualizari

 

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat.
 
Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la el mi se pare mai gustos decat ce gatesc in mod traditional.
 
Se pastreaza aromele altfel, se intensifica. Eu am mancat vreo trei portii din budinca asta, asa buna era!
 
Nu mai zic ca poti face orice in timpul in care se pregateste, nu-i ai grija, nu se arde, esti atentionat cand e gata totul.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (eu am folosit paste de porumb, puteti folosi pastele voastre preferate)
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingurita coaja rasa lime
  • 1 lingura zeama lime
  • 3 linguri smantana
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilinat
  • o mana de stafide inmuiate in rom
  • 3-4 oua (depinde de marimea lor, eu am folosit 4, 3 in compozitie si unul pentru finisat budinca)
  • sare
  • 500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Pentru inceput pregatim aparatul si punem in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune 500 ml apa cu putina sare.
Cantarim pastele si le punem in apa.
Montam capacul aparatului si inchidem supapa.
Alegem dintre programe pe cel Manual, setam 3 minute si presiunea High.
Pornim aparatul. Dupa semnalul sonor lasam aparatul inca 5 minute apoi eliberam supapa.
Deschidem capacul, punem pastele in strecuratoare si clatim vasul.
Punem gratarul de inox in aparat si 200 ml apa.
Ungem cu unt o tava rotunda, cu inel (diametrul 18 cm)
Intr-un vas amestecam 3 oua, usor batute, cu smantana, putina sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa, zeama de lime si stafidele. La final incorporam pastele.
Turnam amestecul in forma rotunda si nivelam. Batem usor oul ramas si ungem suprafata.
Protejam fundul vasului cu folie de aluminiu, sa nu intre apa/abur. Punem folie si deasupra si introducem forma in vas, pe gratar.
Setam programul Manual, timpul 25 minute si presiunea High.

Pornim aparatul.
Initial pe afisaj va aparea HEAT, apoi timpul setat.
La sfarsitul programului vom auzi un semnal sonor. Oprim aparatul, lasam 10 minute (timp in care setam cuptorul traditional la 230 grade si punem un gratar pe mijloc) si deschidem supapa.
Scoatem cu grija capacul aparatului Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , ridicam tava si ferim folia.
Dam tava pentru 10 minute la cuptor.
Pudram cu zahar pudra si servim.
Eu nu am avut rabdare s-o las sa se raceasca, am taiat-o calda.
Daca doriti sa renuntati la ultimul pas, cuptorul, setati din start programul la 30-35 minute si nu mai bagati deloc in cuptor.
E atat de aromata si buna! Copii vor iubi budinca asta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu varza rosie calita la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune