Budinca gratinata de cartofi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2015 | 3176 vizualizari

 

Nici nu stiu cum sa va descriu cat este de gustoasa! Noua ne place tare, tareeeeee mult!

 

INGREDIENTE

  • 12 cartofi maricei
  • 500 gr branza telemea cremoasa( mie imi place President)
  • o ceasca de lapte
  • 7 linguri smantana
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 200 gr cascaval
  • o pungulita de parmezan razuit
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca gratinata de cartofi:

Cartofii se curata, se taie si se fierb ca pentru piure.

Cand sunt fierti se scot si se scurg, apoi se amesteca chiar in vasul in care au fiert cu branza cremoasa.

Ouale se amesteca cu sarea, piperul, smantana, si apoi cu laptele.

Cascavalul se da pe razatoare.

Se unge tava ceramica dreptunghiulara( Delimano) cu unt si se pun cartofii. Peste ei se toarna amestecul de smantana, ou si lapte. Cu o furculita se face loc sosului sa patrunda bine in cartofi.

Se pune deasupra cascavalul uniform si parmezanul din belsug.

Se coace budinca pe programul de gratinare 30 de minute.

Se mananca calda, chiar fierbinte...e o nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca gratinata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

miki_a 1

17.09.2015, 11:22

Esti convingatoare, deci trebuie probata!!!

- Andreea - 1

17.09.2015, 17:44

RuxyRux 1

22.09.2015, 22:56

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu sunca si mustar