Budinca speciala de spanac si somon afumat

de Bucataras Diana in Somon, 24 Mar 2018 | 2196 vizualizari

 

Tot din categoria retete preparate de mult dar nepostate, face parte si aceasta Budinca de spanac. A aparut si ea in revista Practic.  ;;)
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac piure congelat
  • 300 g bulgur
  • 100 g telemea de capra
  • 250 g burta de somon afumat
  • 1 ceapa mare
  • 50 g arahide crude
  • apa sau supa de legume
  • 1 legatura leurda (50 g)
  • sare
  • unt si pesmet pentru uns
  • 1 ou mic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca speciala de spanac si somon afumat:

Punem bulgurul la inmuiat in supa calduta sau in apa cu sare pentru circa o ora/ o ora si jumatate. Daca ne grabim, punem bulgurul intr-o oala cu apa si dupa ce clocoteste, il mai lasam 10 minute sa fiarba.

Curatam burta de somon afumat de piele si o taiem bucatele.

Tocam ceapa marunt,la fel si leurda. Maruntim branza.Impartim piureul de spanac in doua castroane.

Intr-unul din castroane adaugam telemeaua si amestecam, iar in cealalta adaugam arahidele si putina sare.

Ungem un vas de yena cu putin unt si pesmet si punem spanacul amestecat cu branza. Urmatorul strat va fi de bulgur, apoi somonul afumat amestecat cu ceapa, inca un strat de bulgur, ultimul strat va fi spanacul amestecat cu arahide si leurda tocata.

Dam la cuptorul preincalzit, pentru circa 30 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie gata, scoatem vasul din cuptor si ungem budinca cu un ou batut. Dam iar la cuptor.

Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca inainte de a servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca speciala de spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon gravlax