Bulete din telemea si cascaval

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2015 | 5160 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Jamila Cuisine, este usor de preparat și rapida, iar aceste bulete sunt destul de gustose. Cantitatea de branza nu corespunde cu cea din reteta deoarece am folosit ce aveam prin casă. Telemeaua am inlocuit-o cu cas pe care l-am cumpărat de ceva vreme care a fost feliat si adaugat sare peste el, după care a fost lasat 12 ore si apoi l-am bagat la congelator în pungi.

 

INGREDIENTE

  • 200g de telemea (in cazul meu cas ),
  • 150g cascaval,
  • 2 ouă,
  • un praf de copt,
  • o legatura de mărar,
  • 100-150g de făină si ulei.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete din telemea si cascaval:

Pentru început dam pe răzătoare cașul și cașcavalul. 

Apoi adaugăm ouăle, praful de copt și mărarul pe care l-am spălat și apoi l-am tocat mărunt.

La final am adaugat făina și am amestecat până la omogenizare, dar fără a mai adăuga sare deoarece cașul are suficientă sare.

Din această compoziție facem bilute pe care le așezăm pe un fund de lemn, peste care am presărat faină, pentru a nu se lipi bilutele de el(mi-au iesit 38 de bilute).

Aceste bilute le -am prăjit  în baie  de ulei bine încins,  după  care le-am scos pe un prosop de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei. 

Aceste bilute sunt crocante la suprafață și pufoase în interior, se pot servi și ca aperitiv sau chear dimineața la micul dejun cu roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete din telemea si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ochiuri romanesti cu cascaval