Bulgarasi

de Valclaudia in Dulciuri, 26 Dec 2013 | 4776 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente bulgarasi negri:
  • 500 gr. biscuiti cu nuca foarte sfaramiciosi (de prederat preparati acasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 100 gr. nuca macinata
  • 70 gr. musli cu fructe confiate (trecute prin robot)
  • 150 ml lapte la temperatura camerei
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
Ingrediente bulgarasi albi:
  • 250 g lapte praf
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 150 g nuca cocos
  • 1 esenta de migdale
Pentru decorat:
  • zahar tos
  • nuca de cocos
//
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi:

Am separat ingredientele in ordinea in care am pregatit acesti bulgarasi deliciosi.

In boluri separate am amestecat ingredientele, (incepand cu ingredientele umede, adaugandu-le pe cele uscate).

Precizez ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca amestecurile sunt moi, le lasam cateva zeci de minute la frigider (de data asta la mine n-a fost cazul),apoi modelam cu mainile bulgarasii dupa marimea dorita.

Trecem bulgarasii negri prin zahar tos iar pe cei albi ii tavalim prin nuca de cocos.

Pofta buna!

 

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu dovleac