Bulion aromat cu cimbru

de reisnaor_2006 in Bulion, 18 Aug 2015 | 5645 vizualizari

 

Un suc de rosii gustos si usor de facut, mult mai bun decat cel cumparat.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de rosii
  • 3 lg de zahar
  • 3 lingurite se sare mare
  • 1-2 lingurite de cimbru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion aromat cu cimbru:

       Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in sferturi si se curata de partea alba de la codita. Cele care nu sunt bine coapte se dau deoparte sau se alege numai partea bine coapta din roşie.

       Se trec prin masina de tocat si se pune intr-o oala cu fundul mai gros. Sucul de rosii obtinut se pune la fiert.Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, insistand mai ales pe fundul vasului si se lasa sa fiarba pana scade un sfert din suc sau mai mult daca vrem sa obtinem un suc mai consistent.

       Se aromeaza cu cimbru,zaharul si sare dupa gust si se toarna in sticle bine sterilizate.Se toarna in portii mici, avand grija sa nu se crape sticlele, apoi se inchid ermetic şi se sterilizeaza, 15-20 de minute. Se acopera in prosoape groase si se lasa pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Sarea este bine sa se puna la sfarsit cand obtinem consistenta dorita ca sa nu ne trzim la sfarsit ca este ocna de sarat cand scade sucul la fierbere.

2

Sticlele cu suc de rosii pastreaza intr-un loc uscat şi racoros.

3

Putem aromatiza cu patrunjel,telina,usturoi,busuioc,etc.

4

Compozitia se toarna fierbinte in sticle si le intoarcem invers ca sa nu prinda aer.

5

Zaharul reduce aciditatea rosilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bulion de rosii