Burger de linte cu ciuperci

de mimmi in Mancaruri de legume, 14 Apr 2018 | 4234 vizualizari

 

O varianta delicioasa si sanatoasa a burgerului cu carne.

 

INGREDIENTE

Pentru burger:

  • 500 g linte verde
  • 50 g hribi deshidratate 
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa 
  • 5 catei usturoi 
  • 200 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde 
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli
  • chimen
  • 2 oua
  • 150 g pesmet

Pentru sos:

  • 1 iaurt grecesc (mic)
  • 1 lingurita miere 
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita otet 
  • sare 
  • chifle + putin unt
  • legume crude (rosii, ceapa rosie, salata, varza)
  • cascaval (eu am folosit vegetal)

Pentru cartofi:

  • cartofi 
  • ulei de masline 
  • sare
  • boia 
  • rozmarin proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de linte cu ciuperci:

Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit.

Intre timp, punem hribii in apa si ii lasam pentru 15 minute, dupa care ii scurgem.

Morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul taiate marunt si ciupercile (toate) taiate cubulete sau felii le calim intr-o lingura de ulei de cocos pana se inmoaie foarte bine.

Condimentam cu sare, piper, fulgi de chilli si chimen dupa gust dupa care lasam compozitia sa se racoreasca putin.

Blenduim lintea si amestecul de legume, adaugam frunzele de patrunjel taiate marunt si condimente daca mai este nevoie.Adaugam ouale si pesmetul si amestecam bine.

Incingem o tigaie unsa cu putin ulei.

Prima data formam o chiftea plata si o punem in tigaia incinsa, daca aceasta se destrama, se mai adauga in compozitia de mai sus putin pesmet.

Prajim chiftele pe ambele parti pana se rumenesc.

Cartofii taiati felii nu foarte subtiri se pun la fiert 5-10 minute, cat sa dea un clocot (sa nu se inmoaie prea tare) si se pun intr-o tava pe hartie de copt, se condimenteaza cu sare, boia, rozmarin proaspat si se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor pentru 1 ora pana se fac crocanti.

Pentru sos, se amesteca toate ingredientele, trebuie sa iasa un sos dulce-acrisor.

Legumele se taie feliute.

Chiflele le taiem pe din doua si le ungem cu putin unt dupa care le prajim pe grill.

Luam o chiftea de linte, asezam 1-2 felii de cascaval si o dam la microunde pana se topeste cascavalul.

Ungem chiflele pe interior cu sosul de iaurt, asezam cate o chiftea si legume.

Servim cu cartofii de la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de linte cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.04.2018, 21:58

Cred ca a iesit super bun!

diaconta 1

14.04.2018, 22:07

O idee foarte buna

dantes 1

15.04.2018, 08:30

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de fasole verde cu sos de rosii