Burger de miel cu ou prajit si Aioli

de Satisfyyourcravings in Oaie, 25 Mar 2016 | 3046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru burgeri:
  • 680 grame carne tocata de miel
  • 1 1/2 lingurita seminte de cumin
  • sare/piper
  • Pentru Aioli:
  • 1 ceapa rosie
  • 230 ml ulei de masline
  • 2 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • 125 ml ulei de rapita
  • Pentru servit:
  • 2 avocado
  • sucul de la 1 lime
  • 4 chifle
  • felii de rosii
  • frunze salata
  • 4 oua ochiuri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de miel cu ou prajit si Aioli:

Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele.

Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga in vasul unui robot de bucatarie impreuna cu galbenusurile, sucul si coaja de lamaie, sare si piper si se transforma in pasta. In timp ce robotul functioneaza, se adauga 118 ml ulei de masline si uleiul de rapital, putin cate putin, pana devineun sos omogen si cremos. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se curata avocado de coaja si samburi si se amesteca cu semintele de cumin, sare, piper si sucul de lime, sfaramand totul cu o furculita pentru a obtine o pasta. Se acopera si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se taie chiflele logitudinal in 2 si se ung cu restul de ulei de masline. Se gatesc cateva minute, pe gratar fierbinte, pana devin crocante. 

Se gatesc burgerii pe gratar, 10 minute, pana sunt gatiti complet, intorcandu-i o singura data.

Se servesc in chifle unse cu crema de avocado, cu sosul aioli, felii de rosii, salata si oua prajite ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de miel cu ou prajit si Aioli" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Miel cu smantana