Burritos la cuptor

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2009 | 19788 vizualizari

 

O gustare delicioasa de origine mexicana ;)

 

INGREDIENTE

  • Tortilla:
  • 240 gr faina2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de coptsare
  • 180 ml apa calduta
  • Burritos:
  • muschi de porc vidat
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 fire ceapa verde
  • legume congelate (mazare si porumb)
  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • 100 gr cascaval
  • pesmet
  • sare, piper, boia
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burritos la cuptor:

Se framanta aluatul de tortilla. Se lasa infasurat in folie de plastic pentru 15 minute. Se imparte apoi in opt bucati si se mai lasa acoperit 20 de minute. Se intind foi rotunde si se coc intr-o tigaie neunsa. Se intorc atunci cand incep sa apara buline maronii. Aveti grija sa nu le coaceti prea tare. Oricum mai vin coapte si in cuptor. Prima facuta de mine s-a intarit prea tare si n-am putut sa o mai rulez. Se aseaza una peste alta in ordinea coacerii si se ung cat timp sunt calde cu putin unt.

Muschiul de porc se taie cubulete si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa tocata, ciupercile si apoi legumele congelate si condimentele. Se lasa la racit apoi se adauga cele 5 oua batute si amestecate cu smantana si o mana de pesmet. Se intind foile de tortilla si se pune umplutura pe mijloc. Se ruleaza si se prind cu o scobitoare. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara cu cascaval ras. Eventual puteti sa le ungeti cu putina smantana si apoi sa presarati cascavalul. Se coc aproximativ 30-40 de minute. Verificati consistenta umpluturii. Umplutura ramasa am turnat-o intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu pesmet si am obtinut si un drob de legume si muschiulet de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burritos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pate de mazare si ceapa verde