Calamari,creveti cu orez negru Nigella

de Ksenya in Fructe de mare, 17 Noi 2014 | 9580 vizualizari

 

Am vazut reteta,mi-a placut si mi-am zis : trebuie facuta .
Mai jos aveti dovada. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei iute rosu curatat de seminte si nervuri
  • jumatate de legatura maghiran
  • jumatate de legatura patrujel
  • 2 linguri ulei de masline
  • coaja de la o lamaie
  • sucucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 400 g creveti
  • 400 g calamari
  • 500 grame orez negru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari,creveti cu orez negru Nigella:

Punem orezul la fiert  respectand instructiunile de pe ambalaj.

Intr-o tigaie  incapatoare turnam uleiul,punem ardeiul rosu tocat ,calim  un minut ,adaugam coaja de la lamaie data prin razatoare la fel si usturoiul,tocam verdeata si o adaugam si pe ea,pastrand cateva fire pentru decor.Punem fructele de mare, lasam cam 7 minute ,la sfarsit  adugam si sucul de lamaie,potrivim de sare si piper dupa gust.

Se serveste cu orez  fiert presarat cu verdeata. si ardei iute tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari,creveti cu orez negru Nigella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

19.11.2014, 12:41

multumesc!

Sylvia 1

19.11.2014, 14:49

Este foarte frumoasa reteta , am crezut vazand poza ca ai facut reteta Nigegellei cu sepia si orez alb. Foarte colorata si frumos prezentata, singura critica ( vazuta constructiv sper eu ) este referitoare la timpul de gatire al fructelor de mare ) 7 minute este prea mult. Mai ales pentru creveti , din ce vad eu in poze ca nu ai specificat sunt creveti praspeti gatiti deja pt ca sunt roz si calamarul pare a fi proaspat. Timpul de gatire de 3-4 minute este absosut suficient , atunci se poate beneficia de savoarea si textura moale a fructelor de mare 2-3 minute de plus nu le omoara dar le schimba textura in proporte de 50% . Mi-am permis precizarea pentru ca gatesc si lucrez cu fructe de mare de cativa ani, e doar o completare ca reteta este f frumoasa

Ksenya 1

19.11.2014, 17:43

Multumesc de popas Silvia.Orice critica este binevenita,mai ales de la prieteni .Tin sa precizez ca este reteta Nigellei,Nigellei Lawson intocmai cum am prezentat-o mai sus ,nu era cu orez alb si nici doar cu sepie .Probabil cea care ai pomenit tu e alta reteta,am s-o caut sau poate daca o sa ai placerea si timp,ai s-o postezi tu pe viitor.Am sa tin cont de sfaturile tale,drept pentru care iti multumesc mult .

P.S am observat ca retetele tale sunt foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de rosii si branza feta