Canellonni din carne de pui

de Gherca Daniela in Cannelloni, 23 Feb 2018 | 3546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200  g canellonni
  • 350g piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana apa
  • 300ml sos de rosii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • Sos Bechamel
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • nucoara
  • In plus:
  • cateva linguri sos de rosii
  • cascaval ras
  • mozzarella rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canellonni din carne de pui:

Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am dat prin blender) si amestecam din nou atat cat sa se prajeasca. Peste aceste ingrediente turnam apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana scade toata apa, la final adaugam sosul de sosii si condimentam dupa gust. Mai lasam cateva minute sa fiarba in sos si cand compozitia nu mai este lichida, oprim focul si lasam sa se raceasca.

Intre timp facem sosul Bechamel:

Intr-un ibric marisor punem untul, iar cand acesta s-a topit turnam faina si cu un tel amestecam energic, apoi adaugam laptele si condimentam cu sare si nuscoara dupa gust. Amestecam mereu in sos pana acesta se ingroasa, apoi il dam deaoparte si-l lasam sa se racoreasca.

Dupa ce compozitia de carne s-a racit, nu in totalitate, poate sa fie si calduta, atat cat sa fie suportabila la degete, umplem canellonni.

Intr-o tava yena, punem un strat bun de sos Bechamel, apoi asezam pastele canellonni umplute, peste ele turnam restul de sos Bechamel, cateva linguri de sos de rosii si deasupra presaram cascaval si mozzarella razuite.
Dam tava la cuptor, pana cand observam ca deasupra s-a gratinat frumos, cca. 35-40 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Canellonni din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor