Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel

de Sidy in Cannelloni, 12 Noi 2012 | 8768 vizualizari

 

O retetă tipică italiană, de efect si foarte gustoasă, care se poate pregati in diferite variante, după imaginația fiecăruia.Acesti cannelloni se pot prepara fie ca fel principal, fie ca aperitiv, fie ca desert, în functie de umplutură si se pot umple cu aproape orice :carne, legume, brânzeturi, creme, sau fructe .
Cam multe calorii veti zice, dar.....nu mancam in fiecare zi asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 250 g canelloni
  • 150 g parmezan(cascaval ras)
  • - pentru sosul Bolognese:
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g kaiser
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mare
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 telina
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml rosii tocate
  • 100 g pasta tomate
  • 1 lingurita oregano
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • verdeturi italiene
  • - pentru sosul Bechamel
  • 800 ml lapte fiert
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel:

Prima data pregatim sosul Bolognese .Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici.

Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem intr-o tigaie Delimano la sotat cu doi stropi de ulei.Lasam kaiserul sa se perpeleasca bine pe toate partile.Cand e bine rumenit ,adaugam carnea tocata, putin cate putin ,sa se poata praji bine pe toate partile.

Intre timp preparam sosul Bechamel, punand untul la topit,la foc mic, intr-o tigaie.Adaugam apoi faina si amestecam pina isi schimba faina putin culoarea. Luam tigaia de pe foc si adaugam putin cate putin laptele, sa nu se faca cocoloase.

Punem din nou cratita pe foc si lasam sa dea in clocot cateva minute pina se ingroasa sosul.

Asezonam sosul cu sare, piper, vegeta de casa  si nucsoara, il acoperim sa nu faca pojghita si il tinem la cald.

Continuam cu sosul Bolognese, adaugand morcovul si telina rase.Adaugam si usturoiul dat prin presa sau ras, invartim sa se omogenizeze, adaugam pasta de tomate si rosiile tocate.Lasam 5 minute sa dea in clocot, dupa care stingem focul.Patrunjelul verde proaspat tocat il presaram deasupra, amestecam sa se omogenizeze si adaugam si oregano.

Intr-un vas mai larg , punem la fiert apa cu o lingurita cu sare. Cand apa clocoteste adaugam canelloni si ii lasam sa fiarba 4 minute, nu mai mult , pentru ca altfel se rup.

Strecuram apa de pe ei, ii dam sub un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga.

Luam cate un canelloni si il umplem cu sosul Bolognese.Procedam la fel pina ii umplem pe toti.

Intr-un vas termorezistent- Pyroflam - uns cu unt si presarat cu pesmet punem un polonic de sos Bechamel, apoi asezam canelloni unul linga altul. Eu nu i-am suprapus, am ales sa ii fac in doua vase.

Punem deasupra restul sosului Bechamel, presaram parmezanul si cateva fire de boia , pentru culoare, apoi dam vasele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand cascavalul se rumeneste frumos, cam 30-40 de minute.

 

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Servim canelloni ca atare sau cu adaus de ketchup de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (21)

Sylvia 1

14.11.2012, 17:41

Sidyyyy bravo de reteta este bestiala !!!! si sosul Bechamel e perfect ca ingrediente ! bravo si pupici

Panacris 1

12.08.2018, 09:34

Sidy 1

13.08.2018, 07:31

Panacris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne