Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi

de Rita Ilies in Cannelloni, 13 Dec 2013 | 5529 vizualizari

 

Originea acestor paste este, evident, în Italia. În 1907, Nicola Federico, un bucătar napoletan le inventează pe vremea când lucra la faimosul restaurant ”La Favoria” din orașul Sorrento. Inițial, numele acestor paste tubulare era ”strascinati”, însă curând au primit denumirea pe care o poartă și azi, devenind astfel populare în timpul celui de-al doilea război mondial.
Există diverse moduri de preparare a acestor paste, așa că mi-am permis și eu o adaptare. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g paste cannelloni
  • 300 g piept de pui afumat
  • 100 g ciuperci proaspete
  • 1 morcov mic
  • câteva felii de praz
  • 250 ml bulion
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • coriandru
  • vegeta
  • piper
  • unt
  • cașcaval clasic
  • emmentaler
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi:

   Într-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă și el în tigaie. După alte 3 minute se adaugă bulionul și se mai lasă puțin pe foc.

   Când carnea este gătită, umplem pastele cu compoziția obținută, apoi le așezăm într-o tavă unsă cu unt.

   Într-un castron, pregătim sosul bechamel din lapte, amidon și unt. Eu am bătut doar laptele cu amidonul, cubulețele de unt punându-le direct în tavă. Am adăugat și un praf de sare.

   Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Când timpul s-a scurs, o scoatem pentru a adăuga brânzeturile rase, apoi o introducem din nou la 200 de grade până când se formează o crustă aurie.

   La final, tăiem astfel încât cannelloni să rămână întregi. Se pot servi atât reci, cât și calzi.

   Poftă bună tuturor!!! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rita Ilies 1

14.12.2013, 21:47

)) Mă gândeam eu...

diaconta 1

14.12.2013, 23:23

)))))))

mihaelam90 1

15.12.2013, 12:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de vitel