Capellini cu Sparanghel şi Somon

de BuburuzaBubu in Somon, 15 Apr 2012 | 6370 vizualizari

 

A venit si vremea la Sparanghel :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capellini
  • 2 bucati file de somon (cca 250 gr)
  • 1 lingura de marar tocat fin
  • o ceapa tocata
  • un catel de usturoi tocat
  • 50 ml vin alb sec
  • 100 ml supa de legume
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri ulei
  • 5-7 fire de sparanghel verde
  • 1 lingura de smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capellini cu Sparanghel şi Somon:

Intr-o oala,se pune la fiert apa impreuna cu un pic de sare si  o lingura de unt.Cand apa a inceput sa fiarba se adauga sparanghelul taiat pe care l-am curatat(de la mijoc spre capat ,taiate capetele )si se lasa la fiert 4-5 min.Dupa ce scoateti sparanghelul din apa dati-l repede sub un jet de apa rece.Intr-o tigaie cu peretii inalti punem uleiul la incins unde prajim somonul pe care l-am taiat cuburi,condimentat cu sare si piper,4 min la foc mediu.

Punem la fiert capellini,intr-o oala cu apa multa si o lingura de sare
Scoatem somonul pe o farfurie.In aceeași tigaie calim bucatile de sparanghel si ceapa pt 3min la foc mediu,adaugam lingura de unt si mai calim inca 1 min,stingem cu vin,adaugam supa de legume,smantana,somonul si mararul,se lasa la fiert inca 3 min la foc mic.Condimentam cu sare si piper.
Scurgem pastele de apa si le adaugam in tigaie,amestecam.Se decoreaza cu felii de lamaie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Capellini cu Sparanghel şi Somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu 4 garnituri