Caponata siciliana

de Toamna07 in Mancaruri de post, 3 Feb 2014 | 9031 vizualizari

 

Am luat la rasfoit Meniul Perfect al lui Gordon Ramsay si mi-a atras atentia aceasta tocanita italiana,chiar deosebita daca o serviti cu paine taraneasca !

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 vanata mare taiata bucati
  • 4 tulpini de telina Apio taiate
  • 1 ardei gras rosu,fara seminte si taiat cubulete
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa taiata mare
  • 5 rosii mari tocate cuburi
  • 3-4 catei de usturoi,tocati
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 150 g masline verzi (de preferat fara samburi)
  • 50 g capere scurse
  • 2 linguri otet balsamic sau otet de vin rosu
  • 2 linguri zahar tos
  • busuioc verde (eu nu ma avut)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata siciliana:

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper.

Le sotam pe foc mare timp de 5 minute.
Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele.
Lasam legumele la foc mare 8-10 minute,amestecand din cand in cand.Dam la o parte de pe foc,lasam putin sa se racoreasca si apoi presaram busuioc tocat.
Servim caponata cu paine de tara.

Grozava !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata siciliana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline