Caramela

de epurasha2bb in Prajituri, 6 Mai 2010 | 10361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub unt /margarina
  • 100 g zahar brun
  • 1 plic crema caramel Dr.Otker
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • miez de nuca-jumatati coapte fara sare-pt.ornament

  • 1 l lapte
  • 6 oua,
  • 3 linguri ulei,
  • 6 linguri zahar,
  • 10 linguri faina
  • ,2 linguri apa,
  • miez de nuca copt -pt.blat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramela:

Pe scurt:

- se coace un blat cu cacao si nuca in tava dreptunghiulara,

se pune apoi un strat de crema caramel,

apoi iar un blat si crema de ciocolata si deasupra ornam cu jumatati de nuca sau alune de padure.


Blatul se face ca un pandispan din oua, faina ,ulei, zahar si miez de nuca copt si zdrobit dar nu foarte marunt.

Apoi se lasa sa se raceasca.

Crema caramel se prepara conform instructiunilor cu lapte

.Crema de ciocolata se face cu unt /margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

10.05.2010, 10:03

mamidesara multumesc de incredere, ma bucur nespus cand cineva incearca sa faca o reteta de a mea! abia astept s avad rezulatatul, sper sa o postezi!

mamidesara 1

15.05.2010, 15:48

epurasha, am facut prajitura chiar in ziua aceea. mi-a iesit bine, dar nu m-a convins crema de ciocolata asa cum ai postat tu : Crema de ciocolata se face cu untul/margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.
eu sunt mai novice si am cam taiat-o
poate data viitoare sa imi iasa mai bine. blatul e minunat, a iesit foarte bine, chiar numai crema de deasupra am ratat-o, dar asta o fi vina mea
nu am fost pe faza sa fac o fotografie

mena29 1

18.07.2010, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita" cu ciocolata