Caras prajit cu mamaliga si usturoi

de MotanLaOale in Crap / Caras, 18 Aug 2016 | 4824 vizualizari

 

Dupa mine este cel mai dulce si bun peste.

 

INGREDIENTE

  • 6 carasi (1,800 kg)
  • 50g faina
  • sare grunjoasa
  • ulei pentru prajit
  • MAMALIGA
  • 2 pahare malai
  • 6 pahare apa
  • 2 lingurite rase sare
  • 50g unt
  • 1 capatana usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit cu mamaliga si usturoi:

Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine.

Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora.

Se scutura de surplusul de sare si se tavaleste prin faina pe toate partile.

Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Pentru mamaliga se pune apa cu sarea la fiert presarand deasupra o lingura de malai.

Cand fierbe apa, se da focul mic si se presara malaiul amestecand sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand.

Cand este aproape gata se pune si untul, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.

Se rastoarna pe un fund de lemn sau intr-un castron.

Usturoiul se curata si se poate face mujdei.

Eu l-am mancat asa deoarece era usturoi nou si este foarte bun, mai bun decat usturoiul vechi (uscat).

Se pune intr-o farfurie peste, mamaliga si usturoi si se consuma impreuna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit cu mamaliga si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:38

carasul e cel mai tare
Si preferatul meu

marysedici 1

21.08.2016, 09:40

Atat as adauga ca in faina eu pun putina boia, asa se rumeneste mai frumos.
Si desigur fac musdei de ustoroi: ustoroi tocat, sarat, frecat cu 1- 2 linguri ulei; + 1-2linguri mari de smantana, omogenizat. Adauga apa dupa consistenta dorita. Adauga zeama de lamaie dupa preferinta.

MotanLaOale 1

21.08.2016, 10:32

Poti sa faci ....cum vrei tu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap in crusta aromata la cuptor