Carne de curcan cu ierburi aromatice, legume si ciuperci la cuptor

de Andra_Constantinescu in Curcan, 15 Mar 2015 | 3172 vizualizari

 

De foame, am uitat sa ii fac o poza atunci cand am scos vasul din cuptor, am pus direct in farfurie :)))

 

INGREDIENTE

  • o pulpa si un piept de curcan;
  • un cartof foarte mare;
  • un ardei Kapia mare;
  • 200 g ciuperci (Champignon + ciuperci de padure);
  • jumatate de morcov;
  • jumatate de praz;
  • 4 cepe mici;
  • o bucata mica de radacina de telina;
  • doua lingurite de boia de ardei dulce;
  • ierburi aromatice: cimbru, busuioc, oregano;
  • sare, dupa gust;
  • 200ml apa.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de curcan cu ierburi aromatice, legume si ciuperci la cuptor:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se spala carnea, se taie in bucati mari, se adauga sarea, o lingurita de boia de ardei dulce si ierburile aromatice. Se pune intr-un vas de yena impreuna cu 200ml apa, se acopera cu capacul si se baga la cuptor pana cand carnea este facuta pe jumatate.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari. Ciupercile Champignon se lasa intregi, iar cele de padure se taie in bucati mici. Se adauga si peste acestea sare, o lingurita de boia de ardei dulce, busuioc si oregano. Se pun peste carne atunci cand aceasta este facuta pe jumatate si se mai baga la cuptor.

Cand sunt aproape gata, se poate lua capacul pentru a le lasa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de curcan cu ierburi aromatice, legume si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor