Carne de curcan la punga, in cuptor

de mirela0911 in Curcan, 25 Iun 2020 | 4681 vizualizari

 

Fiind carne de curcan crescut la tara, procesul de gatire este mai lung si pentru asta am ales sa folosesc punga pentru cuptor pentru a se gati mai repede. Pe langa carne am facut o garnitura de cartofi aromati, o salata de rosii cu fetta si un sos tzatziki. Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc carne de curcan ( o pulpa intreaga taiata in doua si o aripa)
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1/2 lgt boia iute
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 30 ml ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • cartofi noi pentru garnitura
  • condimente (sare, piper, rozmarin)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de curcan la punga, in cuptor:

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa.

Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc in punga pentru cuptor, se toarna vinul si se da la frigider peste noapte. 

A doua zi se scoate cu o ora inainte de a baga carnea la cuptor. Intre timp se mai maseaza carnea, se intoarce si pe partea cealalta.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. In tava cuptorului se asaza punga cu carne si se lasa pentru o ora. Se incearca carnea si daca mai este nevoie, se mai lasa in punga pentru inca o jumatate de ora. 

Intre timp se curata cartofii si se taie in 4 sau 6, in functie de cat de mari sunt. Se stropesc cu ulei si se presara sare, piper si rozmarin maruntite la rasnita.

Se asaza cartofii in tava cuptorului si se scoate carnea din punga, asezandu-se printre cartofi. Se toarna si sucul de pe carne, din punga. Se da la cuptor pana sunt facuti cartofii si carnea este frumos rumenita.

Se serveste cu o salata sau sos tzatziki.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga peste carne si legumele preferate: ceapa, morcovi, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de curcan la punga, in cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala