Carne de vacuta cu orez

de mihaelar63 in Vita, 21 Ian 2012 | 3711 vizualizari

 

Cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata este cel facut cu carne de vacuta .Este o reteta preferata pe care o prepar macar de 4-5 ori pe an .Simplu de tot .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa vacuta
  • 3 morcovi noi
  • 1 lingurita sare de mare
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vacuta cu orez:

 Legumele se curata si se spala .

 Carnea si morcovii cuburi sarati  cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min .

Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu orezul .

 Adaugati carnea si morcovii cu tot cu zeama .fierbeti la foc mic sub capac  15 min.Completati de e nevoie cu putina apa .

Serviti cald  asezonat cu patrunjel verde  si piper . Amestecati cu ajutorul unei furculite cu care rasfirati usor orezul .

TIPS-URI

1

 Alegeti carnea de vacuta care are o culoare vie rozalie - asta indica prospetimea si faptul provine de la o vacuta mai tanara [ va fierbe mai usor]

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vacuta cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

danakarin 1

21.01.2012, 20:20

ce buun, am si uitat de mancarea asta !!

diaconta 1

21.01.2012, 22:50

minunata

kamy 1

22.01.2012, 18:47

mult imi place carnea de vacuta si pilaful,asa ca mancarica ta e pe gustul meu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta