Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca

de Catalina L in Vita, 9 Mai 2015 | 12637 vizualizari

 

Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor.
La final, este un deliciu.
Trebuie să aleagem o carne de vită de calitate.
Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vită -muschi
  • 4 cepe
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • ghimbir pudra
  • piper

Pentru marinada:

  • 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca:

Se taie carnea foarte fin.  Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore. 

Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.  Puneti la-ncalzit  1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea de vită.

Se amestecă ușor pentru a separa bucatelele. Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.
Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. Crestem focul un pic  pentru ca sa prinda un pic de culoare. Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm. 

Adaugam carnea de vită. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu. 
Adaugam sare, dacă este necesar, piper și ghimbir. A servi cu orez simplu - vezi reteta  aici  sau  cu Orez Cantonez- Chinezesc

Cu  resturile care mi-au ramas am facut niste Turte delicioase reteta aici

Poftă bună !!! 
   

TIPS-URI

1

Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu carne de vita