Carne de vita cu vinete la cuptor

de kukibella in Vita, 26 Iul 2013 | 5772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.carne de vita(taiata cubulete)
  • 3 vinete
  • 6 roşii(sau roşii ın suc propriu)
  • 4 cartofi
  • o ceapa
  • 100-150 gr.branza telemea
  • 4 oua
  • 75-100 gr.de unt
  • pesmet
  • sare,piper
  • busuioc verde
  • ulei ptr.prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita cu vinete la cuptor:

se bat doua oua

carnea de vita taiata cubulete se da prin pesmet,oua,pesmet

se ıncinge ulei ıntr-o tava,se pune carnea şi dupa se prajeşte la foc mic pana se rumeneşte frumos.

se scoate carnea pe o farfurie

vinetele se curata se taie bastonaşe.

se bat celelalte doua oua

bastonaşele de vinete se dau prin pesmet oua pesmet;

se prajesc ın aceeaşi tava unde am prajit şi carnea(uleiul trebuie sa fie ıncins)la foc mic pana se rumenesc frumos;

se scot pe o farfurie

cartofii se fierb ın catate de coaja ın apa cu sare

ceapa se taie marunt şi se caleşte ın uleiul ramas de la carne şi vinete.

se adauga roşiile oparite,curatate de pielite şi taiate cubulete.

se fierbe acest sos pana ıncepe sa se ıngroaşe.

se adauga sare,piper şi busuioc proaspat dupa gust.

ıntr-o tava se pune un strat de carne,se pune jumatate din sos,peste se pun bastonaşele de vinete,se adauga restul de sos.

peste se pun cartofii faramitati,branza data prin razatoare şi bucatile de unt.

se da tava la cuptorul pre-ıncalzit la 200 de grade pana se rumeneşte frumos

TIPS-URI

1

noi am servit cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita cu vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hünkar beğendi (Mancarea preferata a sultanului)