Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles

de Satisfyyourcravings in Slow Cooker, 31 Oct 2016 | 4039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru carnea de vita:
  • 3 linguri ulei de masline sau unt
  • 600 grame carne de vita, taiata cuburi
  • 100 grame bacon afumat, taiat fasii
  • 1 ceapa mare, galbena, tocata
  • 250 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 bouquet garni (buchetel din frunze de dafin, cimbru, rozmarin si patrunjel)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 750 ml vin rosu
  • Pentru piure:
  • 500 grame cartofi fainosi
  • unt
  • lapte
  • sare, piper
  • 500 grame varza de Bruxelles
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles:

Se incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai este nevoie. Se transfera apoi pe o farfurie. 

In aceeasi tigaie, se adauga baconul, ceapa, ciupercile, usturoiul si bouquet garni si se soteaza, pana se caramelizeaza usor. Se adauga pasta de tomate si se mai gateste cateva minute. Se adauga carnea inapoi in tigaie, apoi vinul si 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, iar cu o lingura din lemn se desprind cate mai multe din rezidurile de pe baza tigaii.

Se transfera apoi in vasul slow cooker-ului Crock-Pot si se gateste 8 ore, la setarea low. 

Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi, iar varza de Bruxelles in jumatati. Se fierb in apa sarata 20 de minute, apoi se paseaza impreuna cu untul, lapte si sare. 

Se serveste carnea de vita cu piureul de cartofi si varza de Bruxelles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita la slow cooker Crock-Pot in sos de vin rosu cu piure de cartofi si varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata cu crusta de fistic, umplutura de fistic si branza brie, la slow cooker Crock-Pot 4,7 L