Cartof copt cu somon afumat si avocado

de Oana in Somon, 19 Noi 2010 | 8709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • un iaurt mic cremos sau smantana
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • jumatate de avocado
  • o felie de somon afumat file
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri cu marar tocat
  • busuioc uscat
  • tarhon uscat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof copt cu somon afumat si avocado:

Cartofii se spala bine, se sterg si se invelesc in folie de aluminiu, se coc apoi la foc mediu pana intra furculita usor in ei.

Intre timp se curata avocado, se taie cubulete si se pune in zeama de lamaie. Iaurtul cremos se amesteca cu usturoiul zdrobit, mararul tocat, busuioc, tarhon si sare dupa gust. Somonul se taie cubulete, se opresc cateva fasii pentru decor si se amesteca in sosul de iaurt. Se scurge avocado iar o parte din zeama de lamaie se amesteca in sosul de iaurt, dupa gust.

Catoful se cresteaza in cruce, se toarna deasupra sosul de iaurt cu somon. se orneaza cu fasiutele de somon si se pune avocado deasupra. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof copt cu somon afumat si avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

20.11.2010, 00:14

sincer nu am incercat ,dar suna tare bine

adriana_bobu 1

20.11.2010, 22:01

Teo 1

21.11.2010, 18:23

e asa de ingenioasa ideea! Oana, sper ca nu ai facut doat 2 cartofi; cei din provincie ajung mai greu !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon si pastrav la cuptor