Cartofi aromati cu usturoi la cuptor

de mamaieelena in Mancaruri de post, 16 Oct 2013 | 7666 vizualizari

 

Astazi am dorit sa mananc fara carne,rapid si fara prajeli.Asa ca am facut acesti minunati cartofi cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi sau mai bine spus 1kg
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingura cu sos iute de ardei
  • 2 capatani de usturoi
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • curcuma
  • 200ml apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati cu usturoi la cuptor:

Cartofii se curata ,se spala si se vor taia in felii mai groase.Se pun in strecuratoare si apoi pe hartie prosop sa absoarba apa de pe ei.Intr-o tava mai adanca se pun cartofii peste care s-au pus mirodeniile,sare,piper,cimbru si curcuma iar la sfarsit se ung cu uleiul de masline luand in maini cartofii si frecand cu uleiul din tava.Se adauga si apa in tava dar cu grija sa nu fie peste cartofi ci cu grija intr-un colt al tavii.Se da la cuptor pana se rumenesc dar inainte se vor curata cele 2 capatani de usturoi si se piseaza cu dispozitivul special de presat usturoiul se mai adauga un pic de sare si sosul iute de ardei care apoi se pune peste cartofi.Se mai da la cuptor pentru inca 15 minute sa se patrunda bine aromele.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Eu am servit cartofii pe un pat de salata verde acrita cu lamaie.Imi place mult aceasta combinatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati cu usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anett 1

17.10.2013, 09:54

hmmmm buuun buun!

Rocsi 1

17.10.2013, 11:34

Imi plac

anca_rm 1

17.10.2013, 13:06

si eu am facut zilele astea cu usturoi si ghimbir

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in crusta de mustar