Cartofi aurii

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2011 | 41640 vizualizari

 

Mi-am adus aminte că în studenție mâncam cu plăcere la un restaurat din Cluj un așa zis aperitiv : cartofi țărănești sau aurii și tare îmi mai plăceau..Aşa că i-am dat bice....

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg de cartofi ( în general pentru acest tip de garnitură se folosesc cartofi noi - dar nu aveam aşa că nu am folosit .....)
  • - 2-3 lingurițe boia dulce ( sau iute , sau o combinație din cele două)
  • - 4 linguri de sos de soia
  • - câteva linguri de ulei de măsline
  • - 3-4 căței usturoi
  • - sare , piper, oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aurii:

Am curățat de coajă cartofii și i-am tăiat în bucăți , de fapt erau mai mult jumătăți de cartofi.

I-am pus la fiert vreo 10 min. cât să se înmoaie puțin.( să aveți grijă să nu se fiarbă pentru că se vor face piure) .I-am scos din apă și i-am strecurat , și i-am lăsat vreo 10 min. să se răcească și să se usuce puţin la aer ( am observat că dacă nu sunt uzi , boiaua se prinde mai bine de ei).

I-am așezat într-un vas și am adăugat peste ei : 4 linguri de sos de soia, boiaua , uleiul de măsline și usturoiul tocat, sarea și piperul. Am amestecat cu o spatulă de silicon , cu mare grijă să nu stric cartofii.
După ce toate ingredientele s-au " lipit" de cartofi i-am așezat într-o tavă și i-am băgat la cuptor preîncălzit vreo 20 min. până au  facut crustă. Si cam asta este tot.  Poftă bună !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ubulika 1

10.01.2013, 19:17

amalia_84 1

02.02.2013, 14:11

arata foarte bine,o sa ii fac si eu chiar azi

AlexJ 1

14.02.2013, 16:07

ei ??? cum au fost ???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie