Cartofi Byron

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2013 | 15009 vizualizari

 

Este prima oara cand ii fac si pot sa zic ca sunt dementiali. Pe cat de simplu pe atat de deliciosi....inspirati de la Cristi Roman...multumesc!>:D

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi marisori
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura branza ceva fin de la Delaco
  • 1 lingura cascaval ras fin
  • 1 lingura mascarpone
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Byron:

Cartofii, initial in reteta lui Cristi trebuie copti in cuptor. Eu, pt ca ma grabeam, dupa ce i-am spalat bine de tot(adica nu sunt curatati de coaja, ci aceasta trebuie spalata cu un burete de bucatarie), i-am pus in apa cu sare la fiert pt 15 minute. Adica sa fie fierti cam pe treisfert. Se lasa sa se raceasca, se taie in jumatati, se scobeste miezul(dar mai lasam ceva cartof si in gaoace) cu ajutorul unei lingurite.

Miezul scobit il punem intr-un castron s il zdrobim cu furculita. Adaugam sare si piper dupa gust, 1 lingura mascarpone si branzica. Amestecam compozitia si umplem gaoacele carofilor. Lasam o adancitura in mijloc in care vom pune smantana amestecata cu cascaval ras fin. Asezam cartofii intr-o tava cu hartie de copt, mai condimentam putin pe deasupra cu sare si piper proaspat macinat. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 15-20 minute pana cartofii se rumenesc usor deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se folosesc ca si garnitura la orice friptura, noi i-am servit ca o cina usoara cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Byron" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la cuptor