Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar

de Panacris in Mancaruri de post, 12 Apr 2019 | 3306 vizualizari

 

Legume minunate, gatite simplu si foarte savuroase! ;) O idee pentru weekend-ul ce urmeaza! ;)

 

INGREDIENTE

  • cartofi rosii 8-10 bucati,
  • ceapa galbena 4-6 bucati,
  • ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • sare de mare mirodenii herbs de provence (foi de dafin, oregano, tarhon,cimbru, salvie, menta, maghiran, busuioc, lavanda),
  • ulei de masline/unt.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar:

Cartofii si ceapa se spala, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza cu sare si mirodenii, apoi se impacheteaza in folie de aluminiu, individual şi se pun la copt in jarul incins, cca. 20 minute, intorcandu-se din cand in cand.

Ciupercile curatate si eliberate de picioruse, se ung cu ulei/unt, se asezoneaza de sare si mirodenii si pun toate intr-o folie mare de aluminiu, ce se imapcheteaza ermetic, se pune in jar, la copt cca. 15 minute.

Legumele coapte se consuma ca atare presarate cu verdeaţă sau acompaniate de fripturile preferate!.

Spor si pofta buna!

P.S. La fel de bine se pot coace si in cuptorul din bucataria voastra! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi, ceapa si ciuperci coapte in jar" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi, de post