Cartofi copti cu unt si zeama de varza

de nadina73 in Mancaruri de post, 22 Ian 2011 | 7965 vizualizari

 

Cine nu isi aminteste de acei cartofi minunati cu margarina(unt era mai putin,pe timpuri) si cu moare de varza?Asta ne facea bunica,Dumnezeu sa o ierte, de multe ori in serile de iarna,si mai ales in zilele de post.Stateam si asteptam la gura sobei(la gura lerului,asa se zice la noi la tara,la bunici LERU sau CUPTOR) sa se coaca cartofii.Ne ardeau ,ne frigeau tare ,dar nu aveam rabdare,si eram 6 nepoti,erau atat de buni si cu un pahar de zeama de varza(moare de varza,putin rozulie de la sfecla rosie),nebunie nu alta.
Si cum mai nou, de 3 seri la rand, papam acelasi meniu.ma gandeam sa va impartasesc si voua ,acesta reteta minunata, cu toate ca sigur o cunosteti majoritatea dintre voi.
De ce papam de 3 seri acelsi meniu?Pentru ca le povesteam copiilor ,cum era la mine la tara iarna la bunici cand mergem in vacantele de iarna ,si imi amintisem de minunati cartofi in ler,asa ca am pus in practica.Piticii mei sant super incantati,le plac la nebunie.sa vedem daca maine seara mai vor.Ce-i drept au papat cu unt si crema de branza.
Gata cu povestile si amintirile din trecut,revenim la prezent.deci urmeaza cartofi cooopti!

 

INGREDIENTE

  • 20 cartofi potriviti
  • sare
  • unt
  • crema de branza
  • zeama de varza(moare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu unt si zeama de varza:

Se spala cartofii foarte bine .

Se usuca cu un prosop de bucatarie,se pun pe gratar in cuptor pentru 50-60 minute  la 180 grade.

Dupa o ora cartofii sant copti cu siguranta.

Se scot, se curata de coaja,se sareaza putin se pun bucatele de unt,sau margazina in zilele de post si un pahar cu zeama de varza.

Sa tot manci si nu te mai saturi.

Merg perfect pentru o cina usora ,intr-o zi de post si nu numai

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu unt si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

23.01.2011, 19:06

MI- NU- NAT!!!! Si ce amintiri superbe

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:23

foarte buni si plini de amintiri

mihaelar63 1

28.03.2011, 00:45

Am sa-mi fac si eu cartofi , dar parca tot mai buni erau in lerul de la tara
Ce frumoasa culoare are moarea , parca e sirop de zmeura
Mi-a fost dor de cand nu ne-am ,, intalnit ''

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi intregi,copti in coaja